Roboten ”Klas” var Iduns länk tillbaka till skolan #NPFsäkraskolan

posted in: Uncategorized | 0

I femman behövde Idun främst läkningstid. Därefter en period med distansundervisning med hjälp av skolroboten, som eleverna döpte till Klas. Roboten satt i klassrummet. Idun satt hemma. Med små steg, samverkan, anpassningar och digitala lösningar återkom hennes energi långsamt.

– Jag klarade inte av en oanpassad skolmiljö, allt som förväntades av mig. I femman hade jag ingen motivation, ingen fysisk eller psykisk energi att ta mig till skolan. Det kändes meningslöst att bara vara där. Till slut stannade jag hemma, berättar Idun för Attention.

– Tack roboten Klas, för att du fick mig att längta dit. Tack för att du hjälpte mig komma tillbaka till skolan. Till alla andra elever som inte kan vara i skolan vill jag hälsa att det finns en morgondag. Det blir bättre. 

Läs hela artikeln med Idun här

Hjälp oss Attention att #NPFsäkraskolan genom att bli medlem i Attention