Att vara förälder till ett barn med NPF #nationellaanhörigveckan

posted in: Uncategorized | 0

Att vara förälder till ett barn med NPF innebär ofta att man fått ett övermänskligt uppdrag. Du ska hantera ett extra krävande föräldraskap, vara barnets stöttepelare, sköta alla kontakter runtomkring barnet, vara påläst på lagar och stödinsatser sist men inte minst sköta ditt eget jobb och ta hand om dig själv. Den här ekvationen går sällan ihop.

Attention publicerar därför fyra artiklar för att uppmärksamma utmaningarna att få ihop arbetslivet när man har barn med NPF.

– Man behöver vardagarna. Dottern går till dietist ibland, hon har också epilepsi, då är det neurologen i Lund. Sen är det BUP. Det är telefontider och fysiska tider, fixa nya recept, hämta ut recept, dela i dosetter. Räknar man in alla grejer man gör så är det fruktansvärt mycket, säger Ann som är mamma till tre barn med autism.

Läs artiklarna här

Bli medlem i Attention så hjälper du oss att göra det bättre för personer med NPF och deras anhöriga
Medlemsansökan här

❤